Un român, prins în mijlocul protestelor din SUA. Ce părere are despre cazul George Floyd

Modul în care George Floyd a murit a făcut înconjurul lumii și a stârnit o serie de proteste violente pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

„Primarul și Guvernatorul New York-ului au dat ordin polițiștilor să nu atace protestatarii, să îi lase în pace, să facă ce vor. Dacă îmi bate cineva la ușă acum, pe stradă sau intră în curte, nu am nici cea mai mică remușcare să împușc.

Chiar ne-am pregătit pentru un război civil. Toți au măști și nu știi cine dă în tine, cine te împușcă, pentru că e coronavirus și ei se protejează, dar de fapt sunt niște hoți de joasă speță.

Era o femeie la TV acum două zile, au intrat peste ea și au lovit-o cu pumnii în față și i-au luat din magazin ce avea. A ieșit din magazin și a întrebat „, a povestit Ciprian Grosu, pentru Mediafax.

George Floyd, fost jucător de fotbal american și de baschet
Cel supranumit „Big Floyd” datorită faptului că măsura 2.01 metri s-a născut în Carolina de Nord, însă a crescut în Houston, Texas.

Americanul a evoluat pentru echipa de fotbal american a Colegiului Jack Yates și chiar a ajuns în finala statului Texas în 1992. Din nefericire, Floyd și colegii săi au pierdut în ultimul act, cu Temple, scor 20-38.

Floyd și-a încercat norocul și la baschet și a jucat pentru South Florida State College timp de doi ani, între 1993 și 1995: „Nu am avut vreodată probleme cu el, era un sportiv chiar bun, cu o medie de 12, chiar 14 puncte pe meci”, a explicat George Walker, fostul antrenor al bărbatului.
Americanul a avut de mai multe ori probleme cu legea. Floyd a fost reținut în mai multe rânduri pentru furt și posesie de droguri, însă a ajuns la închisoare în 2007, în urma unui jaf armat.

După o sentință de 5 ani, George Floyd a ieșit din închisoare, s-a implicat într-un program de reabilitare și a încercat să îi ajute pe tineri să nu calce pe urmele sale.

Modul în care George Floyd a murit a produs un scandal imens în Statele Unite ale Americii, unde au avut loc mai multe proteste violente, care s-au lăsat cu mari pagube materiale.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digisport.ro/special/un-roman-prins-in-mijlocul-protestelor-din-sua-nu-voi-avea-nicio-remuscare-sa-fac-asta-e-un-razboi-civil-850081