COVID-19. Ambasada Chinei la Paris ironizează Statele Unite ale Americii: „A fost odată un virus…”

Ambasada Chinei la Paris a publicat pe pagina oficială de Twitter propria poveste a pandemiei de coronavirus. Clipul nu este unul foarte diplomatic, subliniază presa din Franța, dar acesta a devenit viral în doar câteva ore.
Numit sugestiv „Once upon a virus”, „A fost odată un virus”, clipul ilustrează perfect duelul de la distanță din această perioadă dintre China și Statele Unite ale Americii. Un desen animat de aproape două minute care prezintă dialogul dintre un luptător tradiţional, reprezentând China, şi o statuie a Libertăţii, care reprezintă Statele Unite.
Pe scurt, clipul publicat de Ambasada Chinei la Paris transmite clar că oficialii chinezi au avertizat lumea despre gravitatea situaţiei pe care o reprezenta încă din decembrie 2019 virusul COVID-19, iar americanii n-au ținut cont deloc de informările de la Beijing.

Noul coronavirus nu a fost creat de om sau modificat genetic.
Serviciile de informaţii americane au anunţat joi că au ajuns la concluzia că noul coronavirus „nu a fost creat de om sau modificat genetic”. Serviciile încearcă încă să determine dacă epidemia a provenit de la animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident din laboratorul de la Wuhan, oraşul chinez aflat la originea pandemiei.

„Comunitatea de Informaţii (IC) a SUA a transmis de asemenea că agreează concluzia comunităţii ştiinţifice internaţionale, potrivit căreia Covid-19 nu a fost făcut de om sau modificat genetic”, potrivit declaraţiei Biroului Serviciilor Naţionale de Informaţii (ODNI).
Citeşte întreaga ştire:https://www.gsp.ro/gsp-special/stiri-extrasport/covid-19-ambasada-chinei-de-la-paris-ataca-direct-statele-unite-ale-americii-597652.html