Europa se topeste. Unde arde cel mai tare?

Un val de căldură foarte puternic de căldură a lovit vestul Europei în săptămâna care s-a încheiat, temperaturi record fiind înregistrate în mai multe țări, între care Spania, Italia și Marea Britanie.
Temperaturile record au fost înregistrate în extremitatea vestică a Europei, în Spania. În localitatea San Sebastian, pe coasta de nord a Spaniei, au fost măsurate, joi, temperaturi de 41 de grade Celsius – cele mai mari din anul 1955, când au început să fie înregistrate temperaturile, a arătat agenția națională de meteorologie din Spania.

În orașul Palma de Mallorca, pe insula mediteraneană Mallorca, temperature a atins marți nivelul de 40 de grade Celsius.

Reprezentanții agenției meteo spaniole, Aemet, au arătat că numărul nopților tropicale, când temperaturile nu scad sub 20 de grade Celsius sunt din ce în ce mai frecvente în Spania, iar acest lucru se datorează schimbărilor climatice din ultima perioadă.

„Schimbările climatice au făcut să crească frecvența valurilor de căldură”, au arătat reprezentanții Aemet, precizând că numărul zilelor caniculare dintr-un an s-au dublat comparativ cu anii ’80.
Vreme foarte călduroasă a fost semnalată și în Marea Britanie, conform Biroului Național de Meteorologie al Marii Britanii – Met Office. Astfel, pe Aeroportul Heathrow, situat la vest de Londra, temperatura a atins, vineri, 40 de grade Celsius. A fost cea mai călduroasă zi a acestui an, 2020, și a treia cea mai călduroasă înregistrată de la momentul în care au început să se facă măsurătorile de temperatură.

Autorităile locale din orașele de pe coasta britanică și-au exprimat îngrijorarea că vremea foarte călduroasă va face să crească numărul de vizitatori care vor dori să meargă la plajă.

Consiliul municipal din Brighton, de pe coasta de sud a Angliei, a făcut apel la turiști să ocolească orașul precizând că este îngrijorat de numărul mare de persoane care ar putea ajunge aici.

„Un număr mare de vizitatori va face imposibilă menținerea distanțării fizice”, a transmis Consiliul municipal.

În mai multe orașe italiene a fost declarată starea de alertă din cauza caniculei, temperaturile atingând 40 de grade Celsius în zilele de vineri și sâmbătă. Turiștii și localnicii din Roma s-au adăpostit la umbră, din cauza caniculei, ori s-au răcorit la fântânile publice.

Din cauza căldurii, mulți au renunțat să mai poarte măștile de protecție împotriva coronavirusului, spunând că acest lucru este foarte dificil.
Citeşte întreaga ştire:https://evz.ro/europa-se-topeste-unde-arde-cel-mai-tare.html