SUA au intrat „într-o nouă fază” a epidemiei de COVID: „Ceea ce vedem astăzi este diferit de martie şi aprilie”

Statele Unite au intrat într-o ”nouă fază” a epidemiei de COVID-19, în prezent foarte extinsă pe teritoriul american, a declarat duminica aceasta coordonatoarea grupului de la Casa Albă pentru gestionarea epidemiei de coronavirus, Deborah Birx, scrie Agerpres, citând AFP.
„Suntem într-o nouă fază”, a spus Birx. „Ceea ce vedem astăzi este diferit de martie şi aprilie”, a declarat ea pentru CNN, subliniind că măsurile luate local pentru a încerca să se oprească contagiunea au început să aibă efecte.

Virusul „s-a răspândit extraordinar. Este prezent atât în zonele rurale, cât şi în cele urbane”, a spus ea, avertizându-i pe „toţi cei care locuiesc în zonele rurale (că) nu sunt imuni sau protejaţi în faţa acestui virus”.

Ea a insistat că respectarea măsurilor sanitare precum purtarea măştii, măsuri de igienă şi distanţare fizică sunt esenţiale.

Statele Unite au înregistrat duminică 47.508 de cazuri noi de infectare şi 515 decese legate de coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins.

În total, în Statele Unite au fost raportate peste 4,6 milioane de cazuri şi 154.834 de decese, devenind ţara cea mai afectată de pandemia de COVID-19.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua-au-intrat-intr-o-noua-faza-a-epidemiei-de-covid-ceea-ce-vedem-astazi-este-diferit-de-martie-si-aprilie-1347318