Focar de Covid-19 la o fermă din Spania. 16 români infectaţi cu coronavirus, alți 24 plasați în autoizolare

16 români care lucrează la o fermă din localitatea spaniolă Madrigal de las Altas Torres (la 100 km nord-vest de Madrid) sunt infectați cu coronavirus, anunță Ministerul de Externe marți, într-un comunicat. Alți 24 de muncitori, care au avut contact cu ei, au fost plasați în autoizolare.
Ambasada României la Madrid a fost notificată cu privire la situația de la ferma din Madrigal de las Altas Torres, unde s-a deplasat un reprezentant al misiunii diplomatice, pentru a discuta cu angajatorul, autorităţile locale, precum şi cu cetăţenii români.

Potrivit informaţiilor obţinute de ambasadă de la reprezentantul fermei, 16 cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, aceştia aflându-se, în prezent, în autoizolare în locuinţe puse la dispoziţie de angajator. Starea de sănătate a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome uşoare.

Alţi 24 de cetăţeni români, contacţi direcţi ai persoanelor infectate, au fost plasaţi în autoizolare. Compania va acoperi drepturile salariale pe perioada autoizolării. Totodată, compania oferă persoanelor infectate şi celor aflate în autoizolare sprijinul necesar în vederea achiziţionării alimentelor şi altor produse de bază bisăptămânal, existând un serviciu de furnizare de astfel de produse.

„Reprezentanţii fermei au menţionat faptul că se efectuează testări săptămânale aleatorii în rândul lucrătorilor, iar activitatea va continua cu respectarea condiţiilor sanitare. De asemenea, ferma dispune de un centru medical intern care oferă asistenţă medicală angajaţilor. Din contactul cu autorităţile locale, a reieşit că focarul se află în atenţia Direcţiei teritoriale sanitare Avila, care monitorizează evoluţia epidemiologică din cadrul fermei”, menţionează MAE.

Ambasada României la Madrid continuă dialogul cu autorităţile spaniole şi menţine contactul cu angajatorul şi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: 0034 642.525.590; 0034 642.525.490; 0034917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de urgenţă, sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0034 669.362.202.
Citeşte întreaga ştire:https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/focar-de-covid-19-la-o-ferma-din-spania-16-romani-infectati-cu-coronavirus-alti-24-plasati-in-autoizolare-1354990