PROTEST uriaș anti-restricții în Germania. Merkel, luată la țintă

Manifestație de amploare în Alexanderplatz din Berlin împotriva măsurilor COVID-19.
Cancelarul german Angela Merkel a anunţat vineri că a convenit împreună cu primarii din cele mai mari 11 oraşe ale Germaniei să fie impuse restricţii antiepidemice mai stricte dacă se depăşeşte la nivel local pragul de 50 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână, potrivit Reuters şi AFP.

Măsurile pot include reguli mai stricte pentru purtarea măştii, limitarea reuniunilor, restricţionarea comercializării de alcool sau închiderea localurilor de noapte.
Începând de sâmbătă, noi reglementări vor intra în vigoare la Berlin, cum ar fi un număr maximum de cinci persoane din diferite gospodării se pot întâlni în baruri și restaurante. Mai mult, aceste locații se vor închide între orele 23:00 și 6:00.

”Toţi ştim că oraşele şi zonele urbane sunt acum locurile unde vom vedea dacă în Germania pandemia poate fi menţinută sub control sau dacă se pierde controlul. În acest punct suntem”, a indicat şefa guvernului de la Berlin.

Majoritatea landurilor germane au interzis înnoptările rezidenţilor veniţi din districtele germane cu incidenţă ridicată a cazurilor de COVID-19 – precum oraşele Berlin şi Frankfurt, care au depăşit deja pragul de 50 de noi infecţii la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână – dacă aceştia nu prezintă un test negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei, măsură ce coincide cu începerea vacanţelor de toamnă într-o parte a Germaniei.
Citeşte întreaga ştire:https://www.dcnews.ro/protest-urias-in-germania-anti-restrictii-merkel-luata-la-tinta-video_776824.html