Românii care s-au infectat cu Covid-19 la abatorul Tonnies se plâng de condițiile inumane

Românii care s-au infectat cu Covid-19 la abatorul Tonnies se plâng de condițiile inumane în care sunt nevoiți să locuiască, scrie Deutsche Welle.

”Am fost inundați cu telefoane în care ni se spune: lucrăm la Tonnies, suntem în carantină și nimeni nu are grijă de noi”, au scris jurnaliștii germani.

Muncitorii români au acuzat de asemenea munca epuizantă și limbajul agresiv al șefilor de la abatorul din North Rhine-Westphalia, unul dintre cele mai mari din Germania.

Unul dintre români a reușit să revină în țară după un drum de cinci ore, cu trenul și cu autobuzul. ”Am lucrat de 12 ani în Germania, dar aceste ultime trei luni au fost cele mai grele din viața mea”, a spus Alberto Mihai Gogu pentru DW.

El a fost infectat alături de alți zece colegi, alături de care locuia în Germania. ”Cât timp te simțeai bine, nu interesa pe nimeni (n.r. că ești infectat)”, a spus Claudiu Ioan Similie, un alt român care s-a îmbolnăvit la Tonnies.
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/international/romanii-se-plang-de-conditiile-inumale-de-carantina-din-germania.html