Românii din Germania se infectează pe capete de COVID-19. Focar în cel mai mare abator

Tot mai mulți români se infectează cu noul virus în Germania, unde sunt semnalate cazuri de îmbolnăvire în mari companii.

Un focar de proporții a izbucnit la cel mai mare abator din lume, aflat în localitatea Rheda. Autoritățile au plasat în carantină unitatea de procesare, care are peste șapte mii de angajați, dintre care trei mii sunt români și bulgari.

Epidemiologii ar fi testat o mie de salariați și mai bine de jumătate dintre ei ar fi infectați. Reprezentanții firmei sugerează că de vină pentru această situație ar fi angajații din alte țări, care ar fi mers acasă după ridicarea restricțiilor.

La Rheda-Wiedenbrück, în landul Renania de Nord-Westfalia, funcţionează cel mai mare abator din lume, nu doar din Germania. Sunt peste 7.000 de angajaţi, din care aproape 3 mii sunt romani şi bulgari – cam 1500 din fiecare naţionalitate.

La începutul săptămânii au fost făcute 1000 de teste, în toate liniile de sacrificare, procesare şi ambalare şi 657 de salariaţi au fost deja confirmaţi pozitiv. Nu se ştie câţi dintre ei sunt cetăţeni romani, dar conform unor surse locale, 3 dintre conaţionalii noştri ar fi deja internaţi, cu probleme respiratorii. Şefii au trimis acasă întreg personalul, după ce comitetul de urgenţă al localităţii a plasat unitatea gigant în carantină.
Citeşte întreaga ştire:https://stirileprotv.ro/stiri/international/romanii-din-germania-se-infecteaza-pe-capete-de-covid-19-focar-in-cel-mai-mare-abator.html