Şeful diplomaţiei SUA a confirmat retragerea din Siria. “Vom lupta cu ISIS în alt loc”

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a confirmat joi că retragerea trupelor americane din Siria va avea loc, el negând orice ‘contradicţie’ în strategia preşedintelui Donald Trump pentru Orientul Mijlociu.

Preşedintele Trump a luat decizia de a ne retrage trupele şi o vom face’, a declarat Pompeo într-o conferinţă de presă la Cairo, alături de omologul său egiptean Sameh Choukry, fără a preciza un calendar de revenire a forţelor americane.

Retragerea celor aproximativ 2.000 de militari americani desfăşuraţi în Siria pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI), anunţată spre surpriza generală în decembrie de Trump, este percepută drept o ilustrare a contradicţiilor strategiei administraţiei sale, sau chiar ca o lipsă de strategie.

După ce a vorbit iniţial despre o plecare din Siria imediată şi totală, administraţia de la Washington a dat înapoi, stabilind, prin vocile lui Mike Pompeo şi John Bolton, consilierul de securitate al Casei Albe, condiţii care sunt departe de a fi întrunite: o înfrângere definitivă a SI şi garanţia că luptătorii kurzi antijihadişti care au luptat alături de americani vor fi protejaţi.

‘Nu există nicio contradicţie’ în strategia Statelor Unite, a subliniat Pompeo la Cairo, făcând referire la ‘o poveste inventată în întregime de mass-media’,
Acest articol a fost preluat de pe stirileprotv.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *