„Badantă” din Italia iertată că a furat 6.700 de euro de la bătrânii pe care îi asista. I-a folosit pentru fiul ei grav bolnav

O îngrijitoare italiancă din Rivalta Bormida, Piemonte, a sustras de pe cardul bătrânilor pe care îi asista suma de 6.700 de euro, dar a fost iertată de aceștia în fața judecătorului pentru că a cheltuit banii în scopul vindecării fiului ei grav bolnav.

Carabinierii din Rivalta Bormida au trimis-o în judecată pe „badanta” în vârstă de 50 de ani, cu acuzația de furt agravat și continuat. Femeia, care locuiește în localitatea Acquese, avea în grijă doi soți vârstnici din zonă, dar a profitat de încrederea pe care i-a acordat-o cuplul de pensionari. Ea a găsit în casă bancomatul bătrânului și Pin-ul aferent și a făcut 14 retrageri de bani pentru un total de 6.700 de euro, relatează La Stampa.

Descoperind lipsa banilor bătrânul a făcut o plângere la carabinieri care au început să cerceteze cazul, vizionând și imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale bancomatelor din zonă. Îngrijitoarea a fost văzută în acțiune și pusă în fața probelor și-a recunoscut vina.

Femeia a fost denunțată și concediată de la locul de muncă, dar cazul nu s-a încheiat aici. Trimisă în judecată, „badanta” italiancă a fost iertată atât de bătrâni, cât și de judecător. Ea și-a recunoscut imediat vina, explicând că avea mare nevoie de bani pentru a-și vindeca fiul în vârstă de 27 de ani rămas paralizat în urma unui grav accident de mașină.

Femeia a adus în fața judecătorului documente doveditoare care l-au convins pe acesta, dar și pe cei doi bătrâni păgubiți care au decis să o ierte. Prin urmare, procurorul a cerut anularea procesului, menționează Quotidiano Piemontese.

Îngrijitoarea și-a luat răspunderea să returneze banii pensionarilor în mai multe tranșe pe o perioadă de un an.
Citeşte întreaga ştire:https://www.rotalianul.com/badanta-din-italia-iertata-ca-furat-6-700-de-euro-de-la-batranii-pe-care-ii-asista-i-a-folosit-pentru-fiul-ei-grav-bolnav/