Ministrul Justiției a fost băgat în ședință de noul ambasador al SUA: Americanii vor să ne ajute să recuperăm banii

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, care a fost însoțit de Abigail Rupp, șef-adjunct al misiunii diplomatice și Bianca Menendez, consilier politic. Tema discuțiilor s-a axat pe combaterea corupției, respectiv recuperarea prejudicilor provenite din infracțiuni.

„Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, și-a exprimat deplina susținere față de eforturile Ministrului Justiției de a reface capacitatea Ministerului Public de a confrunta cu energie și profesionalism crima organizată și corupția, precum și toate formele de infracționalitate. Ambele părți au insistat pe importanța recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni.
Statele Unite sunt gata să sprijine cu expertiza pe care o au și cu experți dezvoltarea capacității sistemului judiciar din România pentru a recupera prejudiciile produse din infracțiuni oriunde ar fi plasate în lume. Dialogul pe această temă va fi reluat în luna ianuarie pentru a organiza întâlnirea dintre experții români și americani”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.
Citeşte întreaga ştire:https://www.stiripesurse.ro/ministrul-justitiei-a-fost-bagat-in-sedinta-de-noul-ambasador-al-sua-americanii-vor-sa-ne-ajute-sa_1415805.html